Drømmen om egen bolig

Paret møttes og har alltid trivdes i Stanger Øst, et område de elsker for nærheten til sentrum og rikelig med aktiviteter. Drømmen om å eie en bolig her ble imidlertid holdt tilbake av en utfordring – de hadde ikke nok egenkapital til å kjøpe en bolig med en gang.

Investering i egen fremtid

Men de valgte å investere i sin egen fremtid.
Med LeieEie kunne de enkelt og trygt realisere drømmen om egen bolig, da boligmodellen lar dem bygge opp egenkapital mens del leier. De sparer halvparten av leiebeløpet hver måned og kan kjøpe seg ut så snart de har spart opp nok til egenkapitalen gjennom LeieEie.

Den smarte veien til boligdrømmen

Dette unge paret har alltid trivdes i Stanger Øst, et område de elsker for nærheten til sentrum og rikelig med aktiviteter. Drømmen om å eie en bolig her ble imidlertid holdt tilbake av en utfordring – de hadde ikke nok egenkapital til å kjøpe en bolig med en gang. Dette er et scenario som mange unge par kan kjenne seg igjen i, men heldigvis fant de en løsning i LeieEie.

Hvorfor bør jeg velge LeieEie?

Med LeieEie-modellen

Du har fått tildelt en LeieEie-bolig, og betaler månedsleie på 12 000 kr. Med LeieEie-modellen blir cirka 45 % av denne summen, altså 5400 kr, omgjort til egenkapital hvis* du velger å kjøpe boligen til odel og eie. Reell leiepris/mnd blir da:


12 000 kr – 5 400 kr = 6 600 kr/mnd

Hvis du kjøper ut boligen etter fem år, vil du med andre ord ha spart opp 324 000 kr med LeieEie.

Kjøpspris for boligen er 3,4 millioner kroner. Du må da ha 510 000 kr i egenkapital (15 % av kjøpspris) for å kjøpe den. 324 000 kr av dette dekkes av LeieEie-ordningen.


*Hvis du velger å ikke kjøpe ut boligen, faller det oppsparte beløpet bort, og du vil ha leid boligen til markedspris (12 000 kr)

Uten LeieEie-modellen

La oss si at du leier en bolig til markedspris på privatmarkedet, hvor månedsleien er 12 000 kr. Leier du til denne prisen i fem år, vil totalbeløpet bli:

12 000 kr x 60 mnd kr = 720 000 kr.

I motsetning til LeieEie-modellen, vil hele leiebeløpet går rett til utleier – uten fratrukket sparebeløp.

Har du spørsmål? Ta kontakt!

Meld deg på og motta vårt nyhetsbrev