Fra leie til eie på 2 år

Paret møttes og har alltid trivdes i Stanger Øst, et område de elsker for nærheten til sentrum og rikelig med aktiviteter. Drømmen om å eie en bolig her ble imidlertid holdt tilbake av en utfordring – de hadde ikke nok egenkapital til å kjøpe en bolig med en gang.

Betal, spar og overta!

Han bestemte seg for å satse – etter bare to år i leiligheten, var drømmen om eierskap blitt virkelighet! Takket være LeieEie’s enkle prosess, var det ingen hopp over bekker eller møysommelige trinn. Takket være LeieEie, klarte Andreas å overta leiligheten etter kun to år. “Prosessen har vært veldig enkel og LeieEie har vært en stor hjelp underveis. … det har bare vært betal, spar og overta!”

Hvorfor bør jeg velge LeieEie?

Med LeieEie-modellen

Du har fått tildelt en LeieEie-bolig, og betaler månedsleie på 12 000 kr. Med LeieEie-modellen blir cirka 45 % av denne summen, altså 5400 kr, omgjort til egenkapital hvis* du velger å kjøpe boligen til odel og eie. Reell leiepris/mnd blir da:


12 000 kr – 5 400 kr = 6 600 kr/mnd

Hvis du kjøper ut boligen etter fem år, vil du med andre ord ha spart opp 324 000 kr med LeieEie.

Kjøpspris for boligen er 3,4 millioner kroner. Du må da ha 510 000 kr i egenkapital (15 % av kjøpspris) for å kjøpe den. 324 000 kr av dette dekkes av LeieEie-ordningen.


*Hvis du velger å ikke kjøpe ut boligen, faller det oppsparte beløpet bort, og du vil ha leid boligen til markedspris (12 000 kr)

Uten LeieEie-modellen

La oss si at du leier en bolig til markedspris på privatmarkedet, hvor månedsleien er 12 000 kr. Leier du til denne prisen i fem år, vil totalbeløpet bli:

12 000 kr x 60 mnd kr = 720 000 kr.

I motsetning til LeieEie-modellen, vil hele leiebeløpet går rett til utleier – uten fratrukket sparebeløp.

Har du spørsmål? Ta kontakt!

Meld deg på og motta vårt nyhetsbrev